*** TABERE ARC PENTRU COPIII ROMANI DIN IRLANDA ***

tabere in Romania copii comunitatea romanilor irlanda dublin
Tabere ARC - Irlanda


In ultimii ani, in mai multe tari s-a derulat programul de tabere ARC, organizat sub egida diferitelor ministere abilitate din Romania. Aceste tabere sunt finantate de statul roman, singura cheltuiala pe care parintii trebuie sa o superte fiind transportul pana in Romania.
In premiera, comunitatea noastra beneficiaza de 30 locuri pentru aceasta tabara, iar reprezentantii ambasadei au apelat la organizatia noastra pentru a verifica disponibilitatea si interesul parintilor fata de aceste tabere.
Mai jos gasiti mesajul integral primit de la Ambasada, in continuare rugand parintii interesati de participarea copiilor la aceste tabere sa ne contacteze fie prin mesaj privat, fie trimitand un e-mail la romanian.org@gmail.com

"Ambasada României în Irlanda  informează că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni va organiza în  vara acestui an cea de-a noua ediţie consecutivă a Programului „ARC” – program de tabere pentru etnicii români din afara graniţelor, organizat în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.
Pentru prima dată de la lansarea acestui proiect vor fi alocate 30 de locuri pentru comunitatea românilor din Irlanda.
Ambasada României la Dublin face cunoscute următoarele elemente de interes, care se regăsesc şi pe pagina de internet a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (http://www.dprp.gov.ro/au-inceput-inscrierile-pentru-programul-de-tabere-arc-2017-2 ) :
În acest an, vor fi organizate tabere în Centrul de Agrement Sulina şi în Tabăra "Oglinzi", unităţi aparţinând de DJST Tulcea, respectiv DJST Neamţ, din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.
 Criteriile de selecţie pentru participanţii la Programul „ARC” sunt următoarele:
  • sunt români (din Irlanda) şi au vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani;
  • participă pentru prima dată la programul „ARC”;
  • au cunoştinţe de bază ale limbii române;
  • sunt câştigători ai olimpiadelor/concursurilor naţionale şi internaţionale sau au rezultate bune la învăţătură; 
  • au rezultate şi aptitudini deosebite în sport, muzică, arte plastice etc.;
  • au rezultate remarcabile în promovarea identităţii româneşti; 
  • sunt membrii activi sau simpatizanţi ai mediului asociativ românesc din ţările de reşedinţă şi se implică în activitatea acestora;
  • se pot constitui în grupuri de cel puţin 10 persoane, cu un însoţitor persoană adultă;
  • îndeplinesc toate cerinţele pentru deplasarea în România (au paşaport, viză, aviz epidemiologic etc.);
Precizăm că este obligatoriu ca participanţii să se încadreze în primele trei criterii enumerate mai sus.
Programul organizat în tabără va cuprinde activităţi educative, culturale şi  sportive, prelegeri având ca temă istoria şi civilizaţia românească, cursuri de limba română, concursuri de cultură generală, proiecţii de filme etc. Anul acesta Programul se va derula sub patronajul unor personalități marcante ale sportului românesc, cum ar fi: Constantina Diță-Tomescu, Paula Ivan, Gabriela Szabo, Anișoara Cușmir, Monica Roșu, Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Laura Badea etc.
Organizatorii vor suporta costurile de transport ale participanților din București până la tabără și retur, precum și cheltuieli privind masa și cazarea;
Transportul din țara de reședință până la punctul de întâlnire, respectiv sediul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni situat în bulevardul Primăverii nr. 22, București,  va fi suportat de către participanți.
Anul acesta, pentru participanții din diaspora au fost alocate în total 480 de locuri, repartizate pe serii după cum urmează:
v  300 de locuri în Tabăra Sulina din Judeţul Tulcea:


Total
Seria I
(27 iunie – 4 iulie)
Seria II
(4 – 11 iulie)
Seria III
(11 – 18 iulie)
Seria IV
(18 – 25 iulie)
Seria V
(25 iulie - 01 august)
Seria VI
(01 – 08 august)
Diaspora
300
10
50
50
80
110


v  180 de locuri în Tabăra Oglinzi din Judeţul Neamț:


Total
Seria I
(26 iunie – 3 iulie)
Seria II
(3 – 10 iulie)
Seria III
(10 – 17 iulie)
Seria IV
(17 – 24 iulie)
Seria V
(24 – 31 iulie)
Diaspora
180

50
40
50
40

Pentru românii din Irlanda sunt repartizate 30 de locuri.
Potrivit cerințelor Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, publicate pe pagina de internet menționată mai sus, participanții se vor organiza astfel:
  - Se vor constitui grupuri formate din minimum 9 copii;
-    Fiecare grup va fi obligatoriu însoțit de un adult, care își va asuma responsabilitatea pentru siguranța membrilor;
Conducătorii grupurilor trebuie să aibă în vedere că avizul epidemiologic pentru participanți este obligatoriu şi trebuie obţinut cu cel mult 3 zile înainte de momentul sosirii în tabără.
Avand în vedere cele de mai sus, Ambasada adresează  rugămintea ca cei interesați sa transmită pe adresa de email a Ambasadei, dublin@mae.ro, până la data de 27 aprilie 2017, propunerile de participare, organizate pe grupuri, conform precizărilor Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
Mesajul a fost postat si pe pagina de internet a Ambasadei https://dublin.mae.ro/node/1452 si pe pagina de Facebook a  Ambasadei https://www.facebook.com/Ambasada-României-în-Irlanda-409134386086963"

Va rugam sa tineti cont ca locurile nu se suplimenteaza, deci foarte probabil ca cele 30 locuri disponibile se vor ocupa in scurt timp.

© copyright Grupul Romanilor din Irlanda 2017

Niciun comentariu: